Tuesday, December 11, 2012


FERDIG: Nå er nederlenderen Johan Huibers ferdig med sin variant av Noahs ark. Den er laget etter de bibelske mål for arken.

Nå er Johans ark ferdig

Etter 20 år med en stor drøm er Johan Huibers ferdig med sitt eget eksemplar av Noahs ark.
DYR SKAL MED: Noen plastikk-kyr har fått plass på dørken i Johan Huibers ark.
Foto: Peter Dejong, AP/NTB Scanpix
Nederlenderen Johan Huibers har laget en egen utgave av Noahs ark, i full størrelse. Nå er arken helt ferdig produsert.

I 2004 skrev Dagen første gang om nederlenderen Johan Huibers som hadde en visjon om å gå i fotsporene - eller rettere sagt seile i fartøyet - til Noah, verdens klart mest utskjelte skipsbygger.

Helt siden Huibers hadde en drøm for 20 år siden om at Nederland en dag kom til å stå under vann, har han hatt lyst til å lage en ark i full størrelse.


Kinosal og restaurant

Jobben med å lage kopien av arken har tatt fire år.

Denne uken ble den endelig ferdigstilt. Båten har blitt bygget av et team på mer enn 50 personer og kostnadene har oversteget åtte millioner norske kroner. Og så har Johans ark en aning mer moderne fasiliteter enn det Noahs utgave hadde. Den nederlandske arken inneholder soverom, en kinosal, en restaurant og konferansefasiliteter til 1.500 personer.


Ønsker turister

Ifølge 
VG Nett har Huibers en klar misjonerende tanke bak arken. I tillegg ønsker han å gjøre arken til turistattraksjon. Han har fått tillatelse til å ta imot 3.000 besøkende til arken daglig.

- Jeg vil at folk skal stille spørsmål, søke etter svar og finne frelse gjennom Gud og evig liv, sier han ifølge Associated Press.


Vil reservere plass

Familien har fått et knippe litt sære forespørsler i forbindelse med byggingen.

– Folk som er veldig bekymret over Maya-kalenderes «profeti» om at verden skal gå under 12. desember, har ringt oss. Folk spør oss om det kommer en verdensvid flom igjen og de ønsker å booke rom på båten, sier Huibers til Sky News.

– Men vi forteller dem selvfølgelig at den ekte tryggheten ikke finnes her. Dette er ikke et redningsskip, men et museum, sier han.(Dagen)

No comments:

Post a Comment