Saturday, December 22, 2012


ØNSKER DEBATT: SIAN-leder Arne Tumyr oppfordrer statlige institusjoner til å stille sine lokaler til disposisjon for alle ytterliggående muslimer som måtte ønske det.
Foto: Johannes Reindal

Islamkritiker støtter islamisttaler
Skandalepredikanten Haitham al-Haddad får støtte fra Stopp islamiseringen av Norge når han i kveld holder foredrag for norske muslimer.

Debatten om hvorvidt den muslimske lærde skal få tale i Høyksolen i Oslo og Akershus sine lokaler har rast etter hans uttalelser om jøder, barnebruder, jenteomskjæring, homoseksualitet og drap på frafalne ble kjent i media.

Det oppfordres til markeringer mot Islam Net, som står bak arrangementet, og høyskolerektor Kari Toverud Jensen sa i går til Dagen at utdanningsinstitusjonen vurderer retningslinjene knyttet til utleie av skolens lokaler.


DETTE ER SAKEN:
Dagen fortalte i går om den muslimske hatpredikanten Haitham al-Haddad som skal holde foredrag på et arrangement i regi av Islam Net på Høgskolen i Oslo og Akershus i helgen.
Høyskolen vurderer nå å endre retningslinjene for utleie av institusjonens lokaler.

Mer ekstremisme


Leder for Stopp islamiseringen av Norge (Sian) Arne Tumyr er glad for å få drahjelp om sitt budskap fra Islam Nets adventsgjest.

– Jeg synes bare de må få holde dette foredraget, så disse holdningene kommer frem i lyset. Jo mer de får frem det politiske synet, jo bedre vil det være for folkeopplysningen, slår han fast.

Vel vitende om at mer forsamlingsfrihet kan komme organisasjonen hans til gode, oppfordrer Tumyr staten til å åpne dørene for ytterliggående grupperinger på vidt gap.

– Sian har prøvd å leie Thon Hotell, LO Kongressenter, men organisasjonsfriheten gjelder ikke oss. Hvis alle får organisasjoner får delta i åpne samlinger vil det komme mer informasjon i det offentlige rom, argumenterer han.


– Stoler det norske samfunnet mer på islamister enn på Sian?

– Ja, vi ville aldri fått leid et auditorium på HiOA. Det norske myndighetssamfunn har akseptert alt som har med islam å gjøre i det offentlige rom fordi
man anser at det har med religionsfrihet å gjøre.


LES OGSÅ: 
Dekker bord for radikal islamist


Ønsker likebehandling

Denne religionsfriheten støtter Human-Etisk forbund (HEF). Organisasjonen jobber for at statlige institusjoner skal være en livsynsnøytral arena, men mener likevel at staten ikke skal stenge døren for politisk ukorrekte grupperinger.

– Det mest fornuftige ville være om Islam Net kunne overtales til å avlyse hele arrangementet, sier pressesjef Jens Brun-Pedersen.

Han mener det ville være uakseptabelt å forhåndssensurere shaykhen, og etterlyser i stedet åpenhet fra statlige institusjoner.

– Også i møte med høyreekstreme grupperinger som ønsker å leie lokaler?

– Statlige institusjoner bør leie ut til slike grupperinger også. De samme reglene må gjelde for alle, så lenge de ikke bryter norsk lov. Ytringsfrihetens pris er at vi kan risikere å høre noe vi selv synes er grotesk og avskyelig, påpeker Brun-Pedersen.

Motmarkeringen som skal holdes i kveld er en god idé mener HEF-pressesjefen.

– Det triste er jo at disse groteske holdningene kan gå utover vanlige muslimer som kanskje tror de må stå til ansvar for et syn de ikke deler i det hele tatt. En motmarkering er et fint tiltak.


– Dra hjem

«Go home, Haitham», «nei til antisemittisme» og «nei til jenteomskjæring» står det på plakatene som postdoktor og ekstremismekritiker Lars Gule skal holde i sin motmarkering når den kontroversielle islamisten inntar arbeidsplassen hans på Høyskolen i Oslo.

– Når Islam Net har invitert en usedvanlig reaksjonær foredragsholder ser jeg ingen ting i veien at studenter og ansatte markerer det med leserinnlegg og plakater, sier Gule.

Han støtter likevel fullt høyskolens avgjørelse om å leie ut et auditorium til den islamske studentforeningen fullt ut:

– På samme måte som hvis en kristen predikant kommer til en kristen studentforening for å arrangere helbredelsesmøter for homofile, skal man som høyskole ikke gå inn og sensurere, påpeker den aktive samfunnsdebatten.

Heller ikke hvis det var en høyreekstrem studentforening.

(Dagen)

No comments:

Post a Comment