Wednesday, March 9, 2011

Max Solbrekken sier: Jeg trodde fleste normenn hadde blitt "venstre tullebokker" men jammen, naa ser jeg det er flere fornuftige menneske i Norge som kan tenke paa normal vis. Takk og lov.!

Kaller forskere diktatorer

Harald Eia har stilt spørsmål som "født sånn eller blitt sånn?" om homofile i sitt nye TV-program. Nå stormer det rundt programmet hans.

Nå får tv-kjendisen så ørene flagrer grunnet sitt nye tv-program.  Eia som er mest kjent fra komiserier som "Ut i vår hage" og "Åpen Post", er i full gang med sitt noe mer seriøse tv-konsept, "Hjernevask", skriver Dagbladet mandag.

Her intervjuer han en rekke norske forskere og vitenskaplige tema. Nå raser mange av intervjuobjektene mot Eia-progammet og føler seg sterkt misbrukt.

- Jeg føler meg feilinformert og misbrukt i forbindelse med intervjuene, sier Agnes Bolsø som ble intervjuet i forbindelse med produksjonen av programmet.

Agnes Bolsø er førsteamanuensis ved Institutt for tverrfaglige kulturstudier, Senter for kvinne- og kjønnsforskning, NTNU. Hun har blant annet et forskingsprosjekt som heter "Når heteroseksualiteten må forklare seg". Hun har også skrevet en kronikk som heter "Folk flest er skeive", som ble publisert i Blikk i 2004.

Om stridens kjerne er rundt spørsmål som ”født sånn eller blitt sånn?” vites ikke, men i fjor sa Eia at han ville stille disse spørsmålene i sitt program.  Da fortalte Eia at han har lest seg på opp på forskning om homofili og på homofile.

Bolsø bekrefter overfor DagenMagazinet at spørsmålene har vært stilt.

- Men jeg har ikke tid til å snakke med deg nå. Jeg har studenter som venter på meg i adiotoriet, sier hun.

Til Dagbladet sier Bolsø at hun ble presset opp i et hjørne under intervjuene og at hun ikke fikk forberede seg godt nok. Dette synet deles av mange av de andre forskerne som bidrar til Eia-programmet.

Harald Eia selv slår tilbake mot kritikken.

- Hvis du er en diktator som har styrt skuta i mange år, er det kanskje ikke like mottakelig for kritikk, sier Eia til Dagbladet.

En av forskerne mener Eia har en skjult agenda.

- Jeg har ikke lurt noen i det hele tatt. Jeg stiller spørsmålene som journalister vanligvis ikke stiller, fordi de ikke kan nok om feltet, sier han.

No comments:

Post a Comment